Završen protest grupe “Pravda za Davida” (FOTO, VIDEO)

869

Davor Dragičević i nekoliko hiljada građana večeras su, umjesto skupa na Trgu Krajine, otišli na mjesto gdje je, 24. marta, pronađeno beživotno tijelo Davida Dragičevića.

Protest je prošao mirno i bez incidenta, a novo okupljanje zakazano je sutra u 18 časova.

Portal SrpskaCafe pratio je uživo dešavanja sa okupljanja:

18.52 – Davor Dragičević rekao je prisutnim da je njegov sin zaslužio svako njihovo oko večeras, zahvalio se u njegovo ime i pozvao građane da se mirno raziđu do novog okupljanja sutra u 18 časova.

18.48 – Članovi grupe “Pravda za Davida” okupljaju se na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

18.37 – Građani traže prilaz Trgu Krajine gdje ih je ponovo dočekao veliki broj policajaca.

18.34 – Nekoliko hiljada ljudi napustilo je mjesto gdje pronađeno Davidovo tijelo i uputila se ponovo prema Trgu Krajine.

18.22 – Davor Dragičević zamolio je prisutne da se raziđu i kako je rekao da će sutra nastaviti. Grupa se polako razilazi.

18.18 – Otac ubijenog Davida Dragičevića legao je na mjesto gdje su našli tijelo njegovog sina.

Prema riječima Davora Dragičevića pripadnici specijalne jedinice MUP-a RS uputili su se na mjesto kod rijeke Crkvene gdje je pronađeno Davidovo tijelo.

18.10 – U koloni koja se uputila prema mjestu gdje je tijelo Davida pronađeno ima par hiljada ljudi.

17.55 – Policija je zamolila građane da se raziđu. Članovi grupe su napustili Trg i uputili se na mjesto gdje je David položen.

17.53 – Na Trgu Krajina trenutno se nalazi nekoliko stotina ljudi, a Davor Dragičević je okupljenim građanima rekao da će sutra objaviti tačan datum novog velikog skupa.

17.45 – Policija je spriječila Davora Dragičevića da pređe preko Trga koji je rekao da će u 18 časova krenuti putanjom kojom je David išao i da će pokazati ljudima gdje je ubijen.

17.28 – Zbog najavljenog okupljanja u 18 časova članova grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine trenutno se nalazi veliki broj policajca.

Policija ne dozvoljava zadržavanje na Trgu Krajine, a pripadnici MUP-a RS se nalaze i u Parku Petar Kočić.

Pripadnici Specijalne policije se nalaze u blizini hotela “Palas”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA