Ustavni sud oslobodio Medojevića i Kneževića

393
Milan Knežević i Nebojša Medojević

Ustavni sud Crne Gore je na današnjoj plenarnoj sednici poništio odluku o stavljanju u zatvor poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i Milana Kneževića.

Time je, kako je prenio portal CDM.me, pobijeno riešenje o zatvoru Višeg i Apelacionog suda.

Medojević je uhapšen u noći između 30. novembra i 1. decembra poslije sjednice parlamenta i bez oduzimanja poslaničkog imuniteta nalazi se u zatvoru, dok je Knežević danima u zgradi Skupštine Crne Gore i time izbjegava hapšenje.

Sudije izvjestioci Ustavnog suda Mevlida Muratović i Milorad Gogić predložile su sudskom vijeću obustavu izvršenja kazne zatvora u trajanju do 60 dana, koju je Viši sud odredio poslanicima Demokratskog fronta zbog odbijanja da svjedoče.

Medojević je uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud jer je odbio da saopšti ko je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost koji mu je saopštio da je glavni specijalni tužilac Mlivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100 000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju poznatoj kao “Carine”.

Potom je kažnjen sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Knežević odbija da saopšti podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10 000 evra da mu ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA