Uspjela akcija pomoći: Fadila i Hajrija zimuju u toplom! (FOTO)

410

U humanitarnoj akciji za renoviranje neuslovne kuće samohrane majke Fadile Eminović i njene kćerke Hajrije prikupljeno je 2 970 KM, što će ovim stanovnicama Šipova pomoći da prezime u toplom domu!

Predstavnici Merhameta iz Bosanske Dubice, koji su pokrenuli akciju, kažu da su sredstva utrošena za renoviranje kompletnog prizemlja kuće.

– Urađeno je komplet novo kupatilo, zamijenjeni su prozori i vrata, a rađeno je i na izolaciji spolja i unutra kako bi se prostor potpuno adaptirao – poručili su naši sagovornici.

Oni su podsjetili da majka i kćerka, prije toga, nisu imale osnovne uslove za život u svojoj kući.

– Zahvaljući dobrim ljudima, donatorima i institucijama završeno je renoviranje donjeg dijela kuće, gdje će one moći da žive dostojanstveno i u toplom – naveli su iz dubičkog Merhameta i dodali da su Hajriju i Fadilu nedavno posjetili direktor Regionalnog odbora Merhameta Banjluka Jasmin Spahić i potpredsjednik Skupštine opštine Šipovo Almedin Mesić, te im uručili pomoć.

Hajrija je učenica četvrtog razreda osnovne škole, a majka Fadila živi bez ikakvih primanja.

– Žive zaista u teškim uslovima, a ova pomoć će im dobro doći. Fadila je povratnica u Šipovo i bori se koliko može – kažu komšije majke i kćerke i zahvaljuju našem portalu koji je ranije najavio ovu humanitarnu akciju.

Ovu akciju podržao je i imam džemata Šipovo Sedin efendija Joldić. Pomoć Fadili i Hajriji se i dalje može uplatit na račune Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet Bosanska Dubica.

– Broj računa: 1610450061740052 Raiffeisen bank dd BIH Sarajevo-Filijala Prijedor. Uplate iz inostranstva: Raiffeisen bank DD Bosna i Hercegovina, SWIFT CODE: RZBABA2S, IBAN CODE: BA391610450061740052 – navode iz Merhameta.

Sve druge informacije o akciji mogu se dobiti na broj telefona + 387 / 66 / 674 – 422.

N. Begić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA