Uskoro nacionalni program demografske obnove Srpske?

398

Srpska bi uskoro mogla pokrenuti višegodišnji nacionalni program demografske obnove Republike.

Ovo je potvrdila i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović te najavila da će, kao predsjednik Rerublike, upravo ona pokrenuti pomenuti program.

Željka Cvijanović

– Cilj ovog programa je demografska obnova, stvoriti usove da ljudi ostanu ovdje i njihovo povećano zapošljavanje, stvaranje uslova za veću kreativnost inventivnost i inicijativu podsticaju – pojasnila je Cvijanovićeva, nakon što je prisustvovala sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u Banjaluci.

Predsjednica Srpske je navela da je ovaj program ambiciozan i zbog toga što mora jasno da elaborira, identifikuje i detektuje sve ono što su razlozi zbog čega se moramo danas baviti ovim problemom na jedan poseban način.

– U ovaj program će biti uključeno mnogo subjekata, a jedan od važnih partnera u okviru tog programa biće i Zavod za zapošljavanje Repiblike Srpske sa svojim ciljanim mjerama koje će dogovarati – rekla je Cvijanovićeva.

Miroslav Vujičić

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Spske Miroslav Vujičić rekao je da je Upravni odbor Zavoda donio odluku o raspisivanju Programa startap Srpska vrijednosti dva miliona maraka, čija je ciljna grupa zapošljavanja mladih do 35 godina u Republici Srpskoj.

– Karakteristika ovog programa je da se on radio zajedno sa Srbijom, a bivši predsjednik Srpske Milorad Dodik pokrenuo je inicijativu za realizaciju ovog projekta za koji je Vlada Srbije obezbijedila pola miliona evra, dok je ostatak sredstava dala Vlada Republike Srpske – istakao je Vujičić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA