Uhapšeni Hrvati zbog pljačke Kineza u Beogradu!

358

Zbog pljačke kuća dvojice Kineza u Surčinu, u subotu su u Beogradu uhapšena trojica hrvatskih državljana. Oni su se danas nagodili sa tužilaštvom i biće protjerani iz Srbije.

Uhapšeni su priznali krivicu i zaključili sporazume o priznanju krivičnog djela teška krađa sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, koje treba da potvrdi sud, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

U pitanju su Tomas Rikardo Jovanović (19) , Gino Ðurić (31) i Marko Spaić (27).

Oni su tužilaštvu priznali djela i izbjegli suđenje za uslovne kazne zatvora od godinu i po, sa rokom provjere od pet godina.

Svima je izrečena i mjera protjerivanja stranca iz zemlje u trajanju od sedam godina, pa se očekuje da budu deportovani već večeras ili sutra ujutru.

Oni su priznali da su 10. decembra na Surčinskom putu opljačkali dvije kuće na štetu Ji Aimei i Guo Jonga. Merdevinama su se popeli na garažu pa do prozora, pocijepali komarnik, razvalili prozor i ušli u kuće.

Iz kuće Jia ukrali su nakit i kineske jene, a na potpuno isti način su opljačkali i kuću Gua i uzeli 700 000 dinara (oko 12 000 KM).

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA