U Novom Travniku Dan žalosti: Sahrana majke i kćerke danas

530

Azra Hajrić i njena devetogodišnja kćerka danas će u Novom Travniku biti ispraćene na vječni počinak nakon što su u petak navečer stradale u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Zbog ove nezapamćene tragedije, u Novom Travniku je danas, kao i juče, dan žalosti.

Majka i kćerka biće ukopane na groblju Kasapovići u 13.50 časova.

Nermin Rustempašić koji je Opel Astrom udario Azru i četvero djece danas će biti predat tužilaštvu. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu još uvijek se nalaze Azrin četverogodišnji sin koji je u nesreći zadobio teške povrede, te sin glavnog imama iz Novog Travnika. Drugi sin imama na liječenju je u travničkoj bolnici.

Podsjećamo, stravična nesreća dogodila se u petak nešto prije 21 čas kada je Rustempašić, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi i udario majku i četvero djece. Majka je stradala na mjestu nesreće, a djevojčica je preminula u toku transporta do bolnice.

Preliminarni rezultati su pokazali da je Rustempašić u trenutku nesreću u krvi imao više od tri promila alkohola. Građani Novog Travnika juče su se, kako bi odali počast žrtvama i alarmirali institucije da spriječe ovakve tragedije, okupili ispred zgrade Opšine Travnik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA