Tri ponude za izgradnju mosta na Savi

530

Sekretar Ministarstva komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Igor Pejić kazao je da je danas u 12 časova započelo javno otvaranje ponuda u Hrvatskim cestama u Zagrebu, a u vezi s izgradnjom dionice Okučani – granica Bosna i Hercegovina, koja uključuje i most na rijeci Savi kod Gradiške.

– Otvaranje ponuda je bilo javno i otvaranju su mogli prisustvovati svi zainteresovani. Pojavili su se predstavnici investitora, odnosno Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH i Hrvatskih cesta, kao i predstavnici svih ponuđača – kazao je Pejić.

Najpovoljniju ponudu dostavio je konzorciji Integral Inženjering (Laktaši) – Đuro Đaković montaža (Zagreb) – Zagreb montaža (Zagreb) i ona iznosi 23 498 800,19 evra. Druga ponuda je ponuda Heringa (Široki Brijeg) – Mostogradnje i ona iznosi 41,5 miliona evra, dok je treća ponuda konzorcija ICM SPA-MAEG SPA iz Italije i ona iznosi 46,2 miliona evra.

– Zapisnički je konstatovano stanje na otvaranju ponuda i idući korak je evaluacija zaprimljenih ponuda. Ta evaluacija će trajati neko vrijeme, a najmanje mjesec ili dva. Nakon toga očekujemo da ministarstvo započne i okonča postupak odabira nadzora gradnje mosta da bismo praktično mogli u proljeće početi radove kako smo to obećali – rekao je Pejić.

Pejić je na kraju izrazio nadu da u vremenu pred nama neće doći do žalbenih postupaka te da se nada kako su svi izvođači s kompletnom dokumentacijom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA