Tereza Mej ostaje na čelu konzervativaca

385

Britanska premijerka Tereza Mej “preživjela” je glasanje o povjerenju unutar vlastite Konzervativne stranke.

O povjerenju u njeno vođstvo juče su se izjašnjavali članovi Konzervativne partije, a tražili su ga poslanici te stranke koji se protive planu o Bregzitu. Obraćajući se novinarima isred svoje rezidencije u Dauning stritu, Mej je rekla da je zadovoljna što je dobila podršku kolega, ali je priznala da je “značajan broj” njih glasao protiv nje.

– Čula sam šta su rekli. Nakon ovog glasanja, mi sada moramo da nastavimo posao realizacije Bregzita radi britanskog naroda i gradnje bolje budućnosti za ovu zemlju – poručila je britanska premijerka.

Ona je dodala da to treba da bude Bregzit koji odražava glas naroda, “koji vraća kontrolu nad našim novcem, našim granicama i našim zakonima”, koji štiti radna mjesta, bezbjednost i Uniju i koji ujedinjuje zemlju.

– To mora početi ovdje u Vestminsteru, sa ujedinjenjem političara sa svim strana i djelovanjem u nacionalnom interesu – rekla je Mej.

Ona je dodala da iako je realizacija Bregzita važna, potrebno je fokusirati se na druga pitanja koja narod smatra ključnim, kao što su jačanje ekonomije i izgradnja domova za porodice kojima je to potrebno.

– Tako da ovo je naša obnovljena misija: realizacija Begzita za koji su ljudi glasali, vraćanje jedinstva u zemlji i izgradnja države koja zaista funkcioniše za sve – istakla je Mej.

Poslanici vladajuće Konzervativne partije u srijedu uveče su izglasali povjerenje britanskoj premijerki Terezi Mej.

Mej je dobila podršku 200 konzervativnih poslanika, dok je 117 glasalo protiv davanja povjerenja njenom rukovodstvu. Njoj je bila potrebna prosta većina kako bi se zadržala na čelu partije, to jest 159 od 317 glasova konzervativaca.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA