Teodor nasmijao Djeda Mraza: Ništa nisam zaslužio, grozno pišem!

479

Teodor Sevdić, učenik četvrtog razreda prijedorske Osnovne škole „Branko Ćopić“ napisao je ovih dana zanimljivo, iskreno i duhovito pismo Djedu Mrazu od koga je dobio traženu gumenu loptu, a od učiteljice dobru ocjenu iz srpskog jezika.

Pismo glasi: “Dragi Djede Mraze. Zovem se Teodor, a prezivam Sevdić. Idem u OŠ ‘Branko Ćopić’. Prošao sam četvorkom i ništa nisam zaslužio. Vidiš kako grozno pišem… Sada sam ti malo objasnio moju školu. Kako tvoja djeca sa školom? Sigurno prolaze peticom. Neka,

Teodor Sevdić

tako i treba, neka se lijepo provedu na raspustu. Je li im tvoja Dedamrazica pomaže u školi? Ako pomaže, neka samo nastavi. Kako ste ti i tvoja braća pingvini, je li ti skaču po glavi. Je li ti brada porasla do poda i smeta ti da nam dijeliš paketiće. Koliko imaš kila? Mislim vrh 40, s tim da jednom godišnje jedeš i piješ mlijeko i keksiće. Ako želiš išta da me nagradiš daj mi gumenu loptu za kuću. Nemoj puno da se trošiš. Kupi je kod Kineza za dvije marke. Ali stvarno bez šale. Šaljem puno pozdrava tebi i tvojoj porodici. Srećni ti praznici!

Teodor Sevdić kaže za SrpskaCafe da im je učiteljica zadala da Djedu Mrazu napišu nešto skromno i od srca.

– Ja sam onda sjeo i napisao. Nikada ne pišem neiskrena pisma. I dobio sam tu gumenu loptu – kaže Teodor.

On navodi da bi u životu volio da postane fudbaler.

– Fudbal treniram već dvije godine. Od igrača volim Argentinca Paula Dibalu i Brazilca Nejmara. Ne volim Ronalda Mesija… – naglašava Sevdić.

Teodorova učiteljica Senka Spasojević ističe da je on divan i duhovit dječak.

– I veoma iskren… Piše duhovito i na ozbiljne teme – kaže Spasojevićeva.

Ova prosvjetna radnica je u dugogodišnjoj karijeri odškolovala brojne generacije đaka, koji su za nju, kako navodi, najveće bogatstvo.

Redakcija SrpskaCafe-a

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA