Svi talenti Dimitrija Vokića: Glumi, svira, frizira i modira! (FOTO)

605

Malo ko je svestran i kreativan kao mladi Prijedorčanin Dimitrije Vokić (24), koji je već postao uspješan frizer i modni bloger, a stigao je i da završi Muzičku akademiju u Banjaluci i privede kraju onu glumačku!

Ovaj mladić, koji je ranije frizurama osvojio Prijedorčanke i Banjalučanke i potpuno se osamostalio, odskoro živi i radi u jednom renomiranom salonu u Beogradu. On kaže za SrpskaCafe da je u glavnom gradu Srbije prvenstveno frizer, jer je mu je to, za sada, najjednostavniji način da dođe do prihoda za život.

Prve ozbiljnije frizure počeo je da pravi još prije osam godina, a danas mu zbog kreativnosti, vještine i znanja u tom pogledu mnogi čestitaju.

– Istovremeno sam modni bloger za frizure i garderobu, s čim sam počeo spontano. I garderoba je moja strast i moj odraz. Radi se o blogovima, odnosno mojim profilima na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram. Tamo postavljam svoje radove kada je riječ o frizurama, zatim odijevne kombinacije i fotografije. Na jednom od profila imam više od osam i po hiljada pratilaca – kaže Vokić.

Prve korake “na daskama koje život znače” napravio prije desetak godina u Dramskom studiju “Živko Desnica” u Prijedoru. To je i bio razlog zašto je kasnije upisao Glumačku akademiju u Banjaluci, gdje je sada apsolvent.

– Gluma je nešto s čime bih se najviše volio baviti u budućnosti. To me mnogo ispunjava, privlači i predstavlja mi izazov. Trenutno u predstavi Pozorišta Prijedor “Kolubarska bitka” igram istovremeno plesača, vojnika Slavka i vojnika Dragutina koji je posilni vojvode Živojina Mišića kojeg igra Goran Jokić. To mi je izazov i novo iskustvo – ističe Dimitrije.

On kaže da je Beograd, u kome sada živi, veliki grad u kome bi mogao da ostvari neke od svojih snova.

– Smatrao sam da u tom milionskom gradu mogu više da napredujem kada je riječ o mojoj ličnosti, karakteru, temperamentu i poslu kojim se bavim. Tamo mogu više naučiti i imati više poslovnih prilika. To nije samo centar Srbije, već je i prijestonica regiona. Veličina, širina, raznolikost. Živim tamo svoje snove – ističe Vokić.

On tvrdi da je biti dobar čovjek osnova svega, te da bi svako, šta god radio u životu, trebao da sačuva obraz, pa i prizemnost.

– Ko smo mi da bilo kome u životu glumimo i izigravamo visinu, prepotentnost… Recimo osmijeh ne košta ništa, a mnogo znači. Svaki lijep gest kulture ili nekog poštovanja može svijet sasvim sigurno učiniti boljim mjestom – zaključuje Vokić.

Podsjećamo, Vokić još od Muzičke škole u Prijedoru svira klavir, a nastupao je i u horovima.

M. Čabarkapa

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA