Stižu pametni telefoni sa kamerama od 48 megapiksela!

412

Prema najavama iz kompanija Sony i Samsung, pametni telefoni u koje će biti ugrađivane, ranije ove godine najavljene, poboljšane kamere sa senzorima od 48 megapiksela uskoro bi mogli da se nađu u prodaji.

Tako je Honor nedavno najavio model View 20, koji će biti opremljen Sonyjevim IMX586 senzorom i Huaweijevim Kirin 980 procesorom. Uređaj će imati isti dizajn selfie kamere kao i predstojeći Huawei Nova 4 (tzv. “hole-punch” – objektiv kamere u lijevom gornjem uglu sa svih strana okružen površinom ekrana), koji će zvanično biti predstavljen 17. decembra.

Honor View 20, nasljednik modela View 10, premijerno će biti predstavljen 22. januara u Parizu. Kineska verzija će u toj zemlji biti dostupna od 26. decembra. View 20 bi trebalo da bude konkurentniji na tržištu, u odnosu na svog prethodnika, kada je o specifikacijama i dizajnu riječ.

U međuvremenu, i Xiaomi je najavio svoj novi telefon opremljen kamerom od 48 megapiksela, koji bi treblo da se pojavi u narednim mjesecima. Direktor te kompanije Lin Bin je na svom profilu na kineskoj društvenoj mreži Weibo objavio je fotografiju na kojoj se može vidjeti detalj kamere od 48 megapiksela.

Iz Samsunga i Sonyja dolaze prilično slične tvrdnje kada su njihovi novi senzori u pitanju: da će oni imati “sitne piksele od 0.8 mikrometara” i da će biti fizički veći od većine konkurenata (1/2.0 inča).

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA