Stiže Galaxy S10, najmoćniji Samsung do sada? (VIDEO)

627

Južnokorejska kompanija Samsung predstaviće, za oko dva mjeseca, svoj novi model flagship model pametnog telefona, koji najvjerovatnije nositi ime Galaxy S10. O tom modelu poznati su gotovo svi detalji.

Više ne mora mnogo da se nagađa kako će izgledati budući iPhoneov rival. Zbog “curenja” mnoštva informacija, poznato je da će južnokorejski elektronski gigant izbjeći dizajn ekrana sa “zubom” (tzv. “notch”).

Proizvođači pametnih telefona već nekoliko godina postaju sve bliži izradi uređaja koji imaju dijagonalu ekrana od ivice do ivice, iako su potrebne tehnologije sa prednje strane, kao što su kamere i senzori, pokazali veliku prepreku za postizanje tog cilja.

Apple je na to odgovorio postavljenjem usjeka na vrhu ekrana, koji je predstavljen na iPhone X za 2017. godinu. Nije baš svako bio impresioniran tim, pa je Samsung zato iskoristio priliku da ismijava svog glavnog konkurenta.

Dvije odvojene reklame, koje je Samsung objavio poslije izlaska iPhone-a X pokazale su čovjeka ispred Appleove prodavnice sa frizurom u obliku usjeka na ekranu.

Sada je holandski sajt LetsGoDigital otkrio niz Samsungovih patenata za uređaje koji na svojim ekranima koji koriste “rupe” umjesto “zuba”.

Novi Samsungovi ekrani nose oznake: Infinity-V, Infinity-U, Infinity-O i New Infinity.

Ekran Infinity-O je već korišćen na modelu Galaxy A8, što znači da ostala tri mogu da se koriste u tri očekivane varijante na Galaxyju S10. Prethodne glasine sugerišu da će se tri verzije zvati Galaxy S10 Lite, Galaxy S10 i Galaxy S10+.

Očekuje se da će se ove tri verzije razlikovati po veličini i cijeni, u rasponu od oko 770 evra za najjeftiniju i najmanju S10 Lite verziju sa 128GB memorije, do oko 1 550 evra za najveću i najskuplju S10+ verziju sa 1TB memorije.

Galaxy S10 bi mogao da ima i ekran koji koristi zaštitni materijal kako bi se sprečile ogrebotine. U opisu tog patenta Samsung navodi da će “model S10 imati svojstvo samooporavke i da će imati specijalan sloj protiv ostavljanja mrlja od prstiju na ekranu”.

Galaxy S10 biće predstavljen na Samsung-ovoj konferenciji, a uoči konferencije Mobile World Congress u Barseloni, navodi Gizmodo, prenosi Indipendent.

Samsung nije otkrio tačan datum pojavljivanja novog modela, ali se očekuje se da će se telefon pojaviti 8. marta 2019. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA