Stavljeni potpisi: Kinezi grade novi autoput u RS

407

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić i predstavnici kineske kompanije “Šandong” i Privrednog društva “SDHS-CSI BH” potpisali su danas u Banjaluci ugovor o koncesiji za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor-Novi Grad, i to za prvu fazu od Banjaluke do Prijedora.

Trninić je rekao da će projekat izgradnje ovog auto-puta koštati oko 297 miliona evra. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je rekao da je ovo veoma značajno za Srpsku jer izgradnja ovog auto-puta otvara nove perspektive Republici Srpskoj.

Dodik je naglasio da će izgradnja ove dionice pomoći privrednom razvoju i izrazio zadovoljstvo što Republika Srpska danas ima više od 100 kilometara auto-puta.

On je zahvalio kineskim partnerima koji su sa ministrom saobraćaja i veza Neđom Trninićem potpisali ovaj ugovor, izrazivši nadu da će kineski partneri biti efikasni u radu.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, mandatar za sastav nove vlade Radovan Višković, predstavnici Ambasade Кine u BiH, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, predstavnici javnih preduzeća i institucija Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA