Stanivuković PDP-ov kandidat za gradonačelnika, opozicionari bijesni!

2157

Banjalučki odbor PDP-a večeras je, bez konsultacija sa ostalim članicama opozicionog bloka, najavio da će Draško Stanivuković biti njihov kandidat za gradonačelnika Banjaluke na idućim lokalnim izborima, tvrde u opozicionim partijama.

Bez stava ostalih članica Saveza za pobjedu, PDP je večeras najavio Stanivukovićevu kandidaturu, što je izazvalo nedogovanje u ostalim opozicionim partijama, a pogotovo u SDS-u, koji odranije “polaže” pravo na kandidata za gradonačelnika.

Stanivuković na čelu banjalučkog PDP-a

– Osim što je neozbiljno dvije godine prije izbora, izlaziti sa kandidaturom, još neozbiljnije je to uraditi bez ikakvih konsultacija sa navodnim koalicionim partnerima. Ovo je dovođenje pred svršen čin, i to u situaciji kad, s obzirom na nedavni poraz na republičkom nivou, gotovo i da ne postoji entuzijazam za dugotrajnu izbornu kampanju. Pored toga, sporno je i to što je u cijeloj priči ima dosta i nepotizma, s obzirom na to da je kandidaturu “izbacio” Stanivukovićev tetak Igor Crnadak, koji je u bliskim familijarnim odnosima sa porodicom Stanivuković – tvrde naši sagovornici.

Kako ističu, umjesto kandidature, Stanivukoviću bi bilo bolje da objasni zašto je, nekoliko mjeseci uoči izbora, pokret “Bolje” registrovao kao političku organizaciju.

– Svima nama je bilo dobro poznato da je još u junu proše godine Stanivuković u tajnosti registrovao “Bolje” kao političku organizaciju, i to na tuđe ime, u trenutku dok se javno predstavljao kao predsjednik tog pokreta, u namjeri da napravi rezervnu varijantu ukoliko njegova frakcija u PDP-u ne bude imala dovoljno glasova. I svi smo prešli preko toga, radi mira u kući. Međutim, ovi, posljednji potezi, u kojem se praktično jednostrano najavaljuje njegova kandidatura, natjeraće nas da od njega javno zatražimo da se izjasni zašto ponižava ostale opozicione partije i faktički ih tjera da pristanu na njegove uslove – tvrde naši sagovornici.

Sam Stanivuković ističe da nije tačno da je opozicija bijesna zbog njegovog kandidovanja.

– U stalnoj smo komunikaciji sa čelnim ljudima i SDS-a, i gradskog i višeg nivoa, sa ostalim opozicionim partijama, kao i sa nevladinim sektorom. Takođe, smatram da PDP ima ekskluzivno pravo na kandidaturu za gradonačelnika zbog najveće podrške koju je dobio u Banjaluci  rekao je Stanivuković.

Mladen Kajkut
Kajkut iznenađen

Predsjednik Gradskog odbora SDS Banjaluka Mladen Kajkut za portal Insajder.in je potvrdio da su u toj stranci “vrlo iznenađeni” promocijom Stanivukovića kao kandidata za gradonačelnika.

– Kao gost sam bio prisutan na jučerašnjoj konvenciji Gradskog odbora PDP-a i bio sam iznenađen kada je saopšteno da će Stanivuković biti kandidat za gradonačelnika. Mislim da su to stvari koje bi trebalo da se usaglase na nivou predsjednika stranaka. Što se mene tiče, vjerujem da će SDS i PDP nastaviti da zajednički opoziciono djeluju – kaže Kajkut.

Redakcija SrpskaCafe

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA