Spreman četvrti dio “Avantura Trbe i Dugog” (VIDEO)

357

Ilustrovana bajka za djecu “Avanture Trbe i Dugog” prvi put je u ruke čitalaca stigla prije tri godine. Od tada su predstavljena tri dijela ove zanimljive priče, a spreman je i četvrti. Planova je još mnogo.

Ilustracije su završne i sve je spremno za štampanje. Upravo tu je ekipi koja radi na ovom projektu potrebna pomoć pa su se i ovaj put oglasili na platformi Indigogo. Svi zainteresovani mogu pomoći sa uplatama od sedam, pa do 500 dolara.

– Kampanja znači da skupljamo prenumerante znači ljude koji žele da kupe našu knjigu. Pozivamo ih da je rezervišu ranije i pomognu nama da skupimo para da odštampamo to na način na koji mi želimo – poručila je Jelena Kojović Tepić.

Pored Jelene i producenta Mladena Đukića, na projeku je ovaj put radila i mlada umjetnica Nataša Konjević. Upravo ona imala je zadatak da ilustruje najnoviji dio avanture, u kojoj se pojavljuju i neki novi likovi.

– Naš zmaj koji je jedan od glavnih likova ima starijeg brata, koji nije ni divan ni dobrodušan kao on. I kao što to starija braća često znaju da rade, on šikanira mlađeg brata. E, sad se ekipa, princeza, Trba i Dugi uključuju i pokušavaju da zaštite zmaja od tog zločastog brata, a uz to i da pomognu zločastom bratu, zato što ovi koji su zločasti uvijek imaju neki problem. Oko toga se zapravo vrti čitava priča, dešava se jedna velika skupština zmajeva. I oni imaju skupštini kao mi, a dešava se jednom u sto godina. I ta skupština je u toku, junaci odlaze na skupštinu a ostalo je u knjizi – dodaje Jelena Kojović Tepić.

Ova zanimljiva priča dobila je i podršku Ministarstva prosvjete i kulture, ali i grada Banjaluka. Tako će moći ostvariti i drugi planove, kao što je animirani serijal sa ovim likovima. O tome ćemo, nada se autorka, pričati već krajem naredne godine.

Jelena Milovanović Soldan

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA