“Snješkovo” u Banjaluci od 16. do 30. decembra

577

Kulturno-zabavna manifestacija “Snješkovo” biće otvorena ispred Dječijeg pozorišta RS u nedjelju u 17 časova.

Uz omiljene, poznate dječije junake Mašu i Medu, Svetog Nikolu i Djeda Mraza i sve uz pjesmu dječijeg hora “Vrapčići”, prisutne će u svoj magični snježni svijet povesti Snješko Bijelić, domaćin u “Snješkovu”.

“Snješkovo” svake godine obuhvata cjelokupan holski prostor, dvije male scene i Muzej pozorišnih lutaka Dječijeg pozorišta RS.

– Na samom ulazu, u holu pozorišta, posjetioci će se naći pred nevjerovatnim snježnim gradom u kojem žive rođaci Snješka Bijelića različitih oblika, veličina i karaktera – naveli su u Dječijem pozorištu.

Za bajkovitu atmosferu zaslužna je Berina Šuščević, scenograf DPRS, dok je novogodišnja prodavnica preuzeta iz prošlogodišnje novogodišnje predstave, a djelo je Dragane Purković-Macan. Za izgled Muzeja lutaka i dizajn pobrinula se Ana Vasić.

– U prostoru Muzeja pozorišnih lutaka biće održavani različiti sadržaji, počevši od maštaonice sa Jelenom Kojović-Tepić, poetskih časova s autorima za djecu – Rankom Pavlovićem, Vidom Vickom Vukelićem i Jelenom Glišić, slikarskih radionica sa Berinom Šuščević, čitanja bajki sa glumicama Dječijeg pozorišta, oslikavanja lica ili umjetničkih radionica “Čarobne teglice” sa Majom Dodig, do modne revije i radionica kuvanja sa Miroslavom Janjaninom – rekli su iz Dječijeg pozorišta.

Na maloj sceni publika će imati priliku da pogleda crtane filmove u izboru Slaviše Radana, kao i predstavu “Lažucka Izmišljotinić” Đurđe Vukašinović.

Manifestacija je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva i pokloni biće donirani udruženju roditelja prijevremeno rođenih beba “Mrvice”.

“Snješkovo” će biti otvoreno do 30. decembra, svaki dan od 11 do 19 časova.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA