Sijevaju prijave protiv učesnika protesta pred NSRS!

693
Pravda za Davida pred NSRS

Policijska uprava Banjaluka podnijela je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 20 učesnika pokreta “Pravda za Davida” koji su 17. decembra za vrijeme posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na platou ispred zgrade NSRS, održali nenajavljen protest.

Kako saznajemo, zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu podnijet je protiv: Davora Dragičevića, Ozrena Perduva, Aleksandra Gluvića, Sofije Grmuše, Davida Krnete, Nevena Đurića, Stefana Lazića, Marka Nikolića, Filipa Regode, Draška Stanivukovića, Nebojše Vukanovića, Stevana Marića, Melihe Dolić, Aleksandra Popovića, Snježane Reljić, Borisa Rujevića, Lidije Matić, Vedrana Berića, Stoje Vučković, kao i Željka Dabića, ranije osuđivanog za ubistvo, razbojništvo, nanošenje tjelesnih povreda kao i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

– Pozivamo građane da na zakonit način izražavaju svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja – poručili su iz banjalučke policije.

Vezana vijest: 

Dragičević i građani protestovali ispred NSRS! (FOTO)

U saopštenju se navodi da su se članovi grupe “Pravda za Davida” okupili na Trgu Krajine u Banjaluci 17. decembra, a onda prešli na prostor ispred objekta Narodne skupštine Republike Srpske gdje je u toku bila posebna sjednica Narodne skupštine.

– Okupljanje građana organizovano je na prostoru koje nije određeno odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova niti je održavanje javnog skupa prijavljeno i održano u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske – rekli su u policiji.

Takođe, navodi se da policijski službenici nastavljaju rad sa ciljem utvrđivanja postojanja elemenata krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA