Sestre Spasojević u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” (VIDEO)

483
Ana i Irena Spasojević

Učenice Osnovne škole “Sveti Sava” iz Zvornika Ana i Irena Spasojević, koje će učestvovati u humanitanoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, poručile su danas svim ljudima da pošalju poruku na humanitarni broj 1411 i pomognu u prikupljanju novca za pomoć djeci kojoj je potrebno liječenje.

Sestre Ana i Irena, koje pjevaju duhovnu i zabavnu muziku, kažu da su se rado odazvale pozivu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović da 23. decembra učestvuju u akciji u Banjaluci, gdje će izvesti pjesmu “Za svu djecu svijeta”, koju je komponovao Zdravko Ostojić iz Makedonije.

– To će nam biti prvi put da zajedno izvodimo pjesmu na humanitarnom koncertu – rekla je Srni Ana, koja je učenica osmog razreda OŠ “Sveti Sava” iz Zvornika, a istovremeno pohađa i peti razred Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina”, Odsjek klavir.

Ana je imala veliki broj nastupa na raznim festivalima i drugim muzičko-scenskim takmičenjima, između ostalih u Bjelorusiji, Sofiji, Podgorici, Subotici, Kikindi.

– Najdraži mi je bio bjeloruski festival 2017. godine na kojem su učestvovali takmičari iz 21 zemlje svijeta – istakla je Ana.

Pročitajte i:

Mlade Trebinjke u akciji pomoći bolesnoj djeci

“Ne postoje izuzeci kad pomažu djeca djeci” (VIDEO, FOTO)

I Irena, koja je učenica petog razreda OŠ “Sveti Sava”, namjerava da upiše Osnovnu muzičku školu.

Ona kaže da je odličan učenik i da je do sada učestvovala na dva festivala, te osvojila drugo mjesto na Festivalu za djecu “Šljokice” u Novom Sadu, a zapažen uspjeh imala i na “Đurđevdanskom festivalu” dječije pjesme u Banjaluci.

Sestre, koje planiraju da snime još neke pjesme i učestvuju na festivalima, ističu da ih u svemu podržavaju roditelji Sanja i Dejan, kao i brat Vasilije koji još nije krenuo u školu.

Sanja kaže da zajedno sa Dejanom kćerkama pruža nesebičnu podršku, kao i nastavnici muzičke škole, Gradska uprava Zvornik i pojedine firme, bez čije pomoći ne bi mogle učestvovati na festivalima u inostranstvu.

U okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” 23. decembra od 17 časova biće održano donatorsko veče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj akciji biće iskorišćena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U Republici Srpskoj godišnje od 150 do 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike, a takav savremeni tretman ne mogu dobiti ni u Republici Srpskoj, niti u Srbiji.

Direktan efekat primjene savremene robotike je značajno bolji ishod rehabilitacije i poboljšanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne paralize, spina bifide, kao i povredama glave i kičme.

Novina je da su partneri predsjednika Republike Srpske u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji mladi talenti iz Gradiške, Prijedora, Bijeljine, Ugljevika, Teslića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Doboja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Drvara, Banjaluke i Zvornika.

Prvo donatorsko veče održano je 2010. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA