Petostruki svjetski prvak u snukeru Roni O'Saliven osvojio je sinoć rekordnu sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva, pošto je u finalu u Jorku pobijedio Marka Alena sa 10:6.

O'Saliven je odbranio titulu na drugom po važnosti rangirnom turniru i osvojio ukupno 19. veliki trofej iz turnira nazvanih “tripla kruna” – Svjetsko prvenstvo, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Masters, čime je za jedan trofej popravio rekord Stivena Hendrija u “triplim krunama”.

On je po broju titula na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva sada preskočio Stiva Dejvisa, koji je osvojio šest trofeja. Prvu titulu na tom turniru osvojio je prije 25 godina, kao 17-godišnjak, a zatim je trijumfovao 1997, 2001, 2007, 2014, 2017.

O'Saliven je osvojio 34 titule koje se boduju za svjetsku rang listu i ima dvije manje od sedmostrukog svjetskog prvaka Hendrija, koji je prvi na vječnoj listi.

Ove godine, osim u Jorku osvojio je dva trofeja, Masters u Šangaju i Šampion šampiona.

Alen je drugi put igrao u finalu u Jorku, prethodno 2011. godine izgubio je od Džada Trampa. Ove godine osvojio je prestižni Masters, kao i Medjunarodni šampionat prošlog mjeseca, što mu je bila četvrta rangirna titula u karijeri.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA