Razbojnici iz Srbije brutalno pretukli i opljačkali 80-godišnjaka

589

Dva državljanina Srbije uhapšena su zbog sumnje da su brutalno pretukli i opljačkali Ostoju Milakovića (80) u njegovoj kući u selu Kmećani kod Banjaluke.

Pljačka se dogodila juče oko podneva, kada su razbojnici neopaženo ušli u starčevu kuću i brutalno ga pretukli tražeći da im otkrije gdјe čuva novac. Potom su ispreturali sve stvari u kući, ali zasad nije poznato šta su odniјeli.

Kako saznaje SrpskaCafe osumnjičeni dvojac iz Srbije uhapšen je na području Foče i to zahvaljujući informacijama koje su policiji dali mještani Kmećana.

Naime, mještani su tokom jutra primjetili automobil “Fiat 500”, užičkih registarskih oznaka, koji je kružio selom. To su i ispričali policiji, a utvrđeno je i da su se nešto kasnije, najvjerovatnije nakon razbojništva, raspitivali kojim putem mogu da krenu prema Sarajevu. Istražioci su za tim vozilom raspisali potragu i ono je uočeno na području Foče. Dvojica osumnjičenih uhapšena su u automobilu i trenutno se nalaze na kriminalističkoj obradi.

– Sumnjamo da su u razbojništvu učestvovale tri osobe i za trećim se intezivno traga – kaže izvor blizak istrazi.

Mještani Kmećana kažu da je Milaković živio sam u kući, te da je važio za imućnijeg čovjeka.

– On je svoj životni vijek proveo radeći u Austriji. Primao je austrijsku penziju, dok su i njegova djeca, ali i ostatak porodice vezani za inostranstvo. Možda je to nekom palo za oko i zato su odlučili da ga opljačkaju. U to sve mora biti umiješan i neko ko je nešto znao o njemu, jer sumnjam da su ljudi iz Srbije nasumično došli da pljačkaju po Kmećanima – kažu mještani.

Pljačka je otkrivena tek nakon što je starac sam uspio da dozove komšije, koje su potom pozvale policiju i Hitnu pomoć. Milaković je nakon toga prevezen u UKC Republike Srpske gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

– Pacijent je hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju UKC RS. Primljen je u stanju politraume, zbrinut je i obavljena je sva neophodna dijagnostika. Trenutno je svjestan i ostaje na daljem liječenju i praćenju, a sve prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene – navode u UKC RS.

O. MATAVULJ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA