Rasvjetljena dva mafijaška ubistva u Beogradu

425

Policija je uhapsila osumnjičene za ubistva Siniše Milića u junu na Autokomndi i Draga Božovića u novembru na Bežanijskoj kosi, saopšteno je iz MUP-a.

Načelnik Uprave kriminalisticke policije Dejan Kovačević precizirao je da je policija procesuirala D. D. (26) zbog sumnje da je učestvovao u organizaciji, kao i da je počinio teško ubistvo Siniše Milića, 19. juna.

Milić je poginuo na Autokomandi kada je na automobilu kojim je upravljao aktivirana eksplozivna naprava.

Milić je nekadašnji pripadnik Specijalne antiteroristicke jedinice i Pete uprave za obezbjeđenje MUP, a u vrijeme ubistva više nije radio za MUP.

Načelnik UKP-a je dodao da su pripadnici MUP-a rasvijetlili i teško ubistvo crnogorskog državljanina Draga Božovića, počinjeno 26. novembra na Bežanijskoj kosi i u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili dve osobe.

Uhapšeni su M.C. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo i U.C. (2000) osumnjičen da je počinio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Direktor policije Vladimir Rebić istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova rasvetljavanjem ovih ubistva, koja su bila isplanirana do detalja, pokazuje da ni jedan kriminalac nije i neće biti spokojan bez obzira na način izvršenja krivičnog dela.

– Procenat rešenih ubistva ove godine iznosi 80 procenata, zbog čega sam veoma zadovoljan radom policijskih službenika. Podsjetiću da je za rasvetljavanje nekih dobro pripremljenih ubistava nekada potrebno više meseci, a neka ubistva se riješe i nakon nekoliko godina – istakao je Rebić.

On je naglasio da je visok procenat rasvetljavanja ubistva još jedan dokaz da srpska policija radi svoj posao posvećeno, vrijedno i efikasno.

– Očekujem nastavak posvecenog rada pripadnika policije u cilju rasvetljavanja teških, ali i svih drugih krivičnih dela – rekao je Rebić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA