Radojičić poziva na mir i uzdržanost

615

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je osnovni zadatak nadležnih institucija da riješe slučaj mladića Davida Dragičevića i apelovao na sugrađane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja i incidenata.

U obraćanju na današnjoj sjednici Skupštine grada, Radojičić je pozvao na očuvanje mira i bezbjednosti na području grada i apelovao na građane da ne nasjedaju na provokacije sa bilo koje strane.

Svi mi moramo zadrže mir i racionalnost u ovim vremenima, te da i institucije i građani budu u okvirima onog što propisuju zakoni i propisi – rekao je Radojičić.

On je naglasio da Ustavom RS i relevatnim zakonima propisani okviri izražavanja mišljenja i slobode okupljanja, te da je, u tom smislu, gradska adminsitracija postupala po službenoj dužnosti i zakonu, striktno se pridržavajući svojih nadležnosti.

– Nesumnjivo je da svi mi u gradu imamo vrlo različita mišljenja, pa i o ovome što se sada dešava. Nemojte, molim vas, da se u gradu naprave nepremostive razlike i razdori i da iza toga ostanu posljedice koje će trajati mnogo duže i da uđemo u onu narodnu “dok se dvoje svađaju koristi treći”. Nemojte da dođemo u situaciju da neko treći sa strane arbitrira između nas samih u gradu. Dušebrižnika sa strane je već mnogo – rekao je Radojičić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Рационалан и нормалан човјек.Само тако г.Радојичићу.Не дозволиге да Комшић и слични њему праве ред у Бања луци.

Comments are closed.