Radojičić: Banjaluka bez novogodišnjih koncerata

658
Igor Radojičić

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić poručio je na vanrednoj konferenciji za medije da su otkazani novogodišnji koncerti u najvećem gradu Srpske, planirani za večeras i sutra.

Rekao je da su povod sinoćnji događaji u Banjaluci kada su članovi grupe “Pravda za Davida” onemogućili novogodišnji koncert Harisa Džinovića, zbog čega su danas otkazani Dječija nova godina i ostali koncerti, jer grad ne želi, kako je izjavio, da ijedno dijete, građanin ili turista potencijalno budu ugroženi.

Ujediniti se u dvije stvari

– Možemo da se ujedinimo u ove dvije stvari. Svi da tražimo da se riješi slučaj Dragičević. Svi da kažemo ne unošenju nemira i sukoba – rekao je Radojičić.

On je naglasio da su otkazani i predstojeći koncerti Željka Samaradžića, Nikole Rokvića i Željka Joksimovića.

– Koncerata neće biti jer su oni su spriječeni – rekao je Radojičić.

On je naveo da Gradska uprava od 28. marta poziva na rješenje slučaja “Dragičević”, te da gradu nisu potrebne podjele i sukobi.

– Ustavom i zakonom ljudi imaju pravo na proteste, ali to pravo imaju i oni koji slave. Grad ima svoj ritam života i može da živi ako u njemu ima tolerancije i razumijevanja – rekao je Radojičić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Срамота за град Бањалуку да један болестан човјек “убије” живот у граду. Живјело се и у току рата, људи су гинули, а концерти и друге манифестације се нису одгађале и забрањивале.

Comments are closed.