Radnici ”Vodovoda”: Nema plate – nema vode

568

Radnici “Vodovoda” u Gacku najavili su danas da će u ponedjeljak, 10. decembra, obustaviti isporuku vode ukoliko se ne pronađe rješenje za njihove probleme – prije svega četiri neisplaćene zarade.

Radnica “Vodovoda” Dajana Šuković rekla je da će zaposleni biti prinuđeni na ove radikalne mjere, jer im niko od nadležnih nije pružio priliku da izlože svoje probleme.

– To će biti katastrofa, prije svega, za građane koji nisu krivi za našu situaciju. Zavrtanje ventila će biti najružnija situacija koja može da se desi, ali sve očito vodi ka tome – rekla je Šukovićeva.

Ona je dodala da su pokušali o svemu da razgovaraju sa načelnikom opštine Milanom Radmilovićem, kojem su juče uputili dopis, ali da su ih dočekala zatvorena vrata kabineta.

– Niko iz opštine nam se nije obratio, ali ne odustajemo. Dolazićemo svaki dan u opštinu dok ne pronađemo rješenje – rekla je Šukovićeva.

Ona je istakla da, osim nesplaćenih plata, od 2006. godine ne primaju ni regres.

– Mjeseci se nižu, a sa njima i obaveze. Svi mi imamo porodice i obaveze koje moramo da izmirujemo – rekla je Šukovićeva.

Rukovodilac Pravne službe “Vodovoda” Koviljka Andrijašević, koja je u ovom preduzeću zaposlena 26 godina, kaže da ovakva situacija nije zabilježena ni tokom rata.

– Sjećam se da smo 1996. godine imali plate veće od radnika zaposlenih u `Termoelektrani` i stvarno me boli što se ovo događa. Gubitak se prenosi iz godine u godinu i premašio je milion KM. A kada gubitak pređe polovinu vrijednosti kapitala, firma po zakonu ide u likvidaciju – navodi Andrijaševićeva.

Direktor “Vodovoda” Goran Lučić nije želio ništa da komentariše, kao ni iz opštinske uprave Gac

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA