Putinovu konferenciju pratilo preko 1,1 milijardu ljudi

465

Preko od 1,1 milijardu korisnika društvenih mreža pratilo je godišnju konferenciju za novinare predsjednika Rusije Vladimira Putina, pokazali su podaci analitičke kompanije “Medijalogija”.

Korisnici društvenih mreža su u periodu od 20. do 22. decembra poslali ukupno 584 000 poruka u vezi sa obraćanjem ruskog predsjednika na konferenciji koja je održana u četvrtak, 20. decembra.

-Konferenciju je pratilo više od 1,1 milijarde ljudi. Ovaj broj znatno prevazilazi prošlogodišnji, što odgovara generalnom porastu korištenja društvenih mreža – navodi se u izvještaju kompanije.

Većinu korisnika najviše su zanimali Putinovi odgovori u vezi sa brakom i penzijama, kao i intervju sa sedamnaestogodišnjom Reginom Parpijevom, koja boluje od teške bolesti, piše TASS.

Kompanija “Medijalogija” je kao izvor informacija koristila društvene mreže “Tviter”, “Vkontakte”, “Odnoklasniki”, “Fejsbuk”, “Instagram”, “Jutjub” i “Telegram”.

Prema podacima kompanije za istraživanje “Medijaskop”, godišnju konferenciju, koju su u Rusiji prenosile televizije “Kanal jedan”, “Rusija jedan”, “Rusija 24” i NTV, privukla je pažnju 6,7 miliona punoljetnih građana Rusije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA