Pušteni privedeni članovi grupe “Pravde za Davida”

801

Osobe koje su jučer lišene slobode poslije skupa “Pravda za Davida”, puštene su nakon preduzetih mjera i radnji i protiv njih će, nadležnom sudu, biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja, potvrđeno je u Policijskoj upravi Banja Luka.

Iz policije su ranije potvrdili da su lišili slobode više osoba, zbog činjenja prekršaja po zakonu o javnom redu i miru, javnom okupljanju i osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnji da su izvršena i određena krivična djela.

Nakon uzetih izjava pušteni su Daniela Ratešić, Ozren Perduv, Marko Mikić…

U zavisnosti od utvrđenog činjeničnog stanja, osobe koje su danas lišene slobode će biti predate sudiji za prekršaje ili će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu, zbog počinjenih krivičnih djela.

Iz policije navode da se nastavlja rad na utvrđivanju i drugih osoba koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dijela ili prekršaja.

U policiju su se sami javili Aleksandar Gluvić i Stefan Blagić, a nakon što je za njima, kao i Davorom Dragičevićem, Stelom Milanović, Njegošem Tomićem i Draškom Stanivukovićem raspisana potraga, zbog sumnje da su počinili krivična djela i prekršaje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA