Pukovnik OS BiH vojno zemljište “iznajmljivao” kao svoje?!

478

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su rano jutros u Sarajevu pukovnika Oružanih snaga BiH Ramiza Mićivodu (49).

Akcija hapšenja izvedena je po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, a Mićivoda je osumnjičen da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja.

On se tereti da je, u svojstu aktivnog pripadnika Oružanih snaga BiH u činu pukovnika, zloupotrijebio službeni položaj i ovlaštenja, te od osoba koje se bave poljoprivredom, nezakonito tražio i dobio novac, kako bi omogućio navedenim osobama, da za svoje aktivnosti, koriste zemljište koje je u nadležnosti Oružanih snaga BiH.

– Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni, u dva navrata, dolazeći sa svojim vozilom, izvan službenih objekata i prostorija, od navedenih osoba tražio i primio novac, kako bi iskoristio svoj položaj i pogodovao im u korištenju navedenog vojnog zemljišta – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati a potom donijeti odluku o daljim aktivnostima u ovom predmetu.

– U predmetu je ostvarena saradnja sa bataljunom Vojne policije Oružanih snaga BiH, a o sprovedenoj aktivnosti informisano je Ministarstvo obrane BiH – navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA