PU Banjaluka: Utvrđujemo identitet policajca koji je šutirao građanku

623

Policijska Uprava Banjaluka saopštila je da se radi na utvrđivanju identiteta policajca koji je nogom šutirao učesnicu protesta tokom dešavanja na Trgu Krajine u utorak.

Iz Policijske uprave Banjaluka reagovali su na autorski tekst poslanika u NSRS Nebojše Vukanovića koji je objavio u “Oslobođenju”, a u kojem on tvrdi da je policajac sa snimka načelnik Sektora policije Radenko Stakić.

– Na osnovu analize videozapisa, utvrđeno je da se na videosnimku ne nalazi Radenko Stakić, koji se u datom trenutku nalazio u službenim prostorijama Policijske uprave Banjaluka, o čemu može posvjedočiti više lica koji su se sa njim tamo susrela, kao i snimci video nadzora u PU. Rad na identifikovanju policijskog službenika sa spornog snimka na koji se Vukanović poziva je u toku, a nakon identifikovanja o svemu će biti informisana Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu, Jedinica za profesionalne standarde, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti – navodi se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA