Protest opozicije “Stop krvavim košuljama” u Beogradu

587

Na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu okupili su se učesnici protestne šetnje “Stop krvavim košuljama”.

Protestna šetnja je organizovana zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera ljevice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika, ali i nasilja u državi.

Učesnici skupa ispunili su plato ispred fakulteta i nose veliki transparent “Uvijek pištaljka, nikad više puška”, kao i manje na kojima piše “Majo, Marijane”, “Za vladavinu prava i pravde”, “Gašić Bata u mraku te savata”.

Pojedinci nose zastavu Srbije, duvaju u pištaljke, a razvili su i transparente “RIP perači prozora”, “Neonaci Naprednjaci”, “Bando krvava”, “Zašto ćutiš Evropo”,”Dole vlada, svom snagom u glavu”, “Otvorite medije za glavu opozicije” i “Svom snagom u glavu”.

Okupljenima će se obratiti košarkaški trener Duško Vujošević, kao i glumci Branislav Trifunović i Mirjana Karanović.

Poslije toga će, kako je Savez za Srbiju naveo u pozivu na skup, uslijediti šetnja sa Studentskog trga, preko Terazija, pored Skupštine Srbije i zgrade Radio-televizije Srbije. Savez za Srbiju je u pozvao nezadovoljne građane da učestvuju u “građanskoj, nestranačkoj šetnji” organizovanoj “u znak protesta protiv krvavih košulja i nasilja aktuelne vlasti”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA