Građani Novog Travnika okupili su se danas ispred zgrade Opštine kako bi odali počast žrtvama tragične saobraćajne nesreće u kojoj su poginule majka i kćerka.

Na njih automobilom Opel “astra” sinoć naletio 34-godišnji Nermin Rustempašić, kod kojeg je ustanovljeno više od tri promila alkohola u krvi.

Za preminule su danas upaljene i svijeće, a više od stotinu mještana pred zgradu Opštine je došlo nakon što je događaj najavljen preko društvenih mreža.

– Došli smo da osudimo ovo što se desilo, a istovremeno da damo podršku porodicama koje su imale tragične slučajeve na prostoru cijele BiH. Mi smo danas i sutra proglasili danom žalosti. Svi koji smo na funkcijama imamo odgovornost za ovakve slučajeve. Više puta sam upozoravao da trenutno imamo 20 ljudi kojima treba oduzeti vozačke dozvole. Mi ćemo nastojati da obezbijedimo pojedine ulice da se ne dozvoli ovakvim ljudima da divljaju po gradu. Ova nesreća je alarm institucijama da se obračunaju s osobama koje izazivaju ovakve nesreće – izjavio je načelnik opštine Novi Travnik Refik Lendo.

Rustempašić je od ranije poznat policiji, ali i Novotravničanima koji kažu da je i ranije imao problema s alkoholom.

– Žao nam je što se ovo dogodilo. Ovo nas je sve potreslo. Nadam se da će vlasti učiniti sve i da će poduzeti adekvatne mjere i sankcionisati ovakve slučajeve. Ovo je žalost za svakog građanina i državu. Iako nam dolazi Božić, mi se ne možemo radovati – poručio je don Anto Ledić.

Podsjećamo, u nesreći koja se dogodila sinoć nešto prije 21 čas, smrtno je stradala 30-godišnja A. H. koja je preminula na licu mjestu događaja, dok je njena devetogodišnja kćerka bitku za život izgubila na putu do bolnice.

Na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu sa ozbiljnim povredama prevezena su dva dječaka, dok se četvrto dijete nalazi se u travničkoj bolnici.

Rustempašić bi sutra trebao biti predat tužilaštvu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA