Privilegija odabranih se nastavlja: I bivši poslanici SDS-a tražili „bijeli hljeb“

602

Ministar finansija RS Zora Vidović istakla je danas u Narodnoj skupštini RS da će rashodi za lična primanja u narednoj godini iznositi 156 miliona maraka.

Ona je dodala da će primanja biti povećana u odnosu na prethodnu godinu za 34,5 miliona KM zbog, između ostalog, povećanja plata prosvjetnim radnicima i „bijelog hljeba“.

„Bijeli hljeb“ su u međuvremenu tražili i poslanici Srpske demokratske stranke iz prošlog saziva. Među njima je i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica koji je „bijeli hljeb“ tražio od 20. novembra do 11. decembra, kao i Jasna Lukić (SNSD), Dragan Ristić (SP) i Mihnet Okić (SDA), dok je Vojin Mitrović ovu privilegiju iskoristio u periodu od 20. novembra do 5. decembra.

Drugim riječima, ovi poslanici su pojeli kilogram „bijelog hljeba“ za 21, odnosno 15 dana. Među SDS-ovcima koji su tražili „bijeli hljeb“ su i Dušan Berić, Snježana Božić, Nikola Gavrić, Slađana Nikolić, Novak Motika, ali i radikal Milanko Mihajilica. „Bijeli hljeb“ će u narednih šest mjeseci jesti i bivši generalni sekretar NSRS Marko Aćić.

SrpskaCafe

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA