Američka indie hip-hop umjetnica, glumica, model i feministkinja, dvadesetšestogodišnja Destiny Frasqueri, poznatija pod pseudonimom Princess Nokia, objavila je reizdanje svog debi izdanja “Metallic Butterfly” iz 2014. godine.

Izdanje je u potpunosti remasterovano i sadrži tri dodatne neobjavljene pjesme nastale u istom periodu.

Prije nego što je postala ono što je danas, Princess Nokia je bila njujorška rejverka opsednuta Bjork i trip-hop scenom, što se jasno čuje na gorepomenutom izdanju. Na izdanju su primjetni svi uticaji koje će kasnije Princess Nokia inkorporisati u svoj dalji rad, a autor kompletne muzike je njen stalni saradnik OWWWLS.

Princess Nokia se muzikom bavi još od srednje škole, prvo pod pseudonimom Wavy Spice, koji vremenom mijenja u sadašnji. Široj javnosti je postala poznata putem društvenih mreža, gdje je stekla svoju bazu fanova koja je raširena širom planete. Poznata je po beskompromisnim tekstovima i spotovima i širokom rasponu muzičkih podloga, pored muzike, Princess Nokia se kao model pojavljivala i u kampanjama poznatih svjetskih brendova odjeće kao što su Calvin Klein i Champion.

Princess Nokia se ovdašnjoj publici predstavila nastupom na Fusion Stageu prošlogodišnjeg Exit festivala pred više hiljada ljudi. Kompletan album “Metallic Butterfly” možete čuti u nastavku.

S.D.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA