Nakon albuma “Dno je sve rjeđe” (2016) i “Kompakt diskutabilno” (2017), zagrebačka eklektična rock formacija Čudnoređe objavila je treće studijsko izdanje, pod nazivom “Nizbrdo gore (Sastav raspada)”.

Kao što naziv i naslovnica albuma sugerišu, ležeran ton i vedre boje koje su prevladavale na posljednjem albumu ovdje ustupaju mjesto sivilu ozbiljnijih tema.

– To nije nije znak “stilskog zaokreta”, niti “autorskog sazrijevanja”, već samo puka odluka da se u ovom trenutku predstave neke pjesme s mračnije strane vječito šarolikog spektra stvaralaštva – pojašnjava frontmen grupe Ognjen Bašić.

Teme tekstova na novom albumu su disfunkcionalni partnerski odnosi, varljivi dosezi društveno-političkih angažmana, dijeljenje reklamnih letaka, uticaj rata na poremećeno poimanje mira, zaglibljivanje u kolotečini svakodnevnice, ciklusi stvaranja i raspadanja te alkoholne demencije.

“Nizbrdo gore” nema nijedne dionice na akustičnoj gitari, često upotrebljavanoj na prethodnim albumima, a stilski se kreće od rocka, preko punka, sjevernjačkog folka, pa sve do rubno i bluesa.

Izdavač albuma je Juda Records, sniman je u studiju SveMir, a miksovan u studiju Slamasonik, pod vođstvom snimatelja, fotografa, muzičara i producenta Doringa.

Album možete preslušati u nastavku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA