Preminuo Dušan Staja Nikolić

430

Legendarni fudbaler Crvene zvezde, Dušan Staja Nikolić izgubio je životnu bitku u 65. godini. Ova vijest je potresla fudbalsku javnost Srbije.

Nekadašnji vezni igrač, osim u dresu “crveno-bijelih”, trag je ostavio i kao trener, kroz rad sa biserima kluba iz Ljutice Bogdana, a uz svoju Zvezdu ostao je do posljednjeg dana kao aktivan član sekcije veterana.

Odlazak čuvenog fudbalskog “arhitekte” nikoga nije ostavio ravnodušnim, a višedecenijskog prijatelja, uz bujicu emocija, prisjetio se Vladimir Petrović Pižon.

– Svi smo pogođeni odlaskom našeg druga. Rođeni smo u istom gradu, odlično smo se poznavali i fenomenalno družili još od omladinskih dana. Proveli smo godine igrajući zajedno u prvom timu. Od njega sam, kao dvije godine starijeg, vidio šta znači zalagati se za dres i grb. Bio je veliki borac, odan Zvezdi koju je neizmjerno volio. Krenuo je i završio fudbalski put u voljenom klubu, do posljednjeg dana bio je među saigračima iz najranijeg perioda karijere – prisjetila se četvrta Zvezdina zvijezda.

Osim u Crvenoj zvezdi, Staja je trag ostavio i u kolijevci fudbala, Engleskoj, gdje je nosio dres Boltona, a jednu sezonu igrao je i mali fudbal za Kosmos.

– Nadimak Staja dobio je po Nobiju Stajsu, igraču koji je igrao slično njemu, čvrsto, oštro… Dušan je bio fenomenalan fudbaler i još bolji čovjek, njegov fudbalski život i put primjer je današnjim generacijama, a smrt je nenadoknadiv gubitak za sve nas koji smo ga poznavali – rekao je Petrović.

Opelo će se održati u ponedjeljak, 17. decembra, na Novom groblju u Beogradu od 14 časova, a sahrana je zakazana za 14:30 časova.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA