Poslanik u Skupštini KS: Dajte pauzu, gladna sam! (VIDEO)

497

Bibija Kerla, poslank Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo, zatražila je od predsjedavajućeg da napravi pauzu na sjednici kantonalnog organa zakonodavne vlasti jer je gladna.

– Tražim pauzu s obzirom na to da su porasli apetiti. Ja sam gladna, a vjerujte, ne bih da dolazi hitna po mene. Ako je ikako moguće pauza za ručak – zavapila je Kerla u toku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, a koja je počela u 10:22 časova.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković, nije imao razumijevanja prema vapaju Kerle, te joj je poručio da bi pauza trebala biti nakon što se završi dio sjednice za postavljanje pitanja.

Dok je Konaković naglas pokušavao naći vrijeme da zadovolji njen apetit, Kerla je uzviknula: “Dajte da idemo ba ručati”. Predsjedavajući Skupštine KS rekao je Kerli da u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine KS može uzeti 30 minuta pauze, ali da misli da neće uspjeti u tom periodu jesti.

Kerla je na kraju izjavila kako će postavljanje pitanja trajati tri sata i da ona traži da pauza bude u 13:30 sati kako bi mogla jesti, sa čim se složio i Konaković.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA