Podignuta optužnica za pokušaj ubistva novinara!

516
Marko Čolić

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Marka Čolića (31) zvanog Roda kojom ga tereti za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića!

Portparol tužilaštva Maja Đaković Vidović kaže da je optužnica podignuta juče i da je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.

– Optužnica protiv Čolića je podignuta zbog osnovane sumnje da je zajedno sa osumnjičenim Nedeljkom Dukićem, za kojim je raspisana međunarodna potjernica, počinio krivično djelo pokušaj ubistva na štetu Vladimira Kovačevića – rekla je Đaković Vidović.

Detalji optužnice, kao i tačan činjenični opis biće poznati tek kada sud potvrdi optužnicu.

Čolić je uhapšen u septembru ove godine zbog sumnje da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem (31) 26. avgusta ove godine napao Kovačevića ispred zgrade u kojoj stanuje. Više puta su ga teleskopskim palicama izudarali po glavi i nanijeli mu teške povrede.

Nedeljko Djukic i Marko Colic
Napadači… Nedeljko Dukić i Marko Čolić

Nakon hapšenja Čoliću je određen pritvor u kome se i sada nalazi. Dukić je nedostupan istražnim organima, jer je nedugo nakon Čolićevog hapšenja pobjegao iz zemlje preko graničnog prelaza u Gradišci. Utvrđeno je da isti dan doputovao u Sloveniju, kada mu se izgubio svaki trag. Budući da tokom istrage nije saslušan, protiv njega nije moguće podići optužnicu, dok se to ne učini.

U dosadašnjoj istrazi Čolić se branio ćutanjem, a motiv napada na Kovačevića nikada nije rasvjetljen i utvrđen. Istražioci sumnjaju da su Čolić i Dukić bili plaćeni da “odrade posao”, te da iza svega postoji i nalogodavac čiji identitet takođe nije utvrđen.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA