Poboljšajte seks uz nekoliko trikova

540

Seksualni terapeuti dijele pet savjeta kako da unaprijedite svoj seksualni život u ovim hladnim zimskim noćima.

Probajte nove stvari

Mnogi novinski tekstovi će vam savjetovati da začinite svoju intimu nekim novim stvarima. Ovo ima smisla s obzirom na to da vremenom ono što praktikujemo tokom seksa može postati dosadno, a dosadan seks teško da može dovesti do vrhunca.

Prije nego što krenete u promjene zapitajte se šta vam trenutno nedostaje tokom seksa i šta mislite da biste mogli poduzeti kako biste seks učinili još uzbudljivijim. Samo trebate imati na umu da su vam mogućnosti neograničene.

Seks bez orgazma

Iako zvuči paradoksalno, ali pokušajte ponekad imati seks bez da doživite orgazam. To vas tjera da postanete kreativni i da vidite koliko zadovoljstva možete doživjeti tokom interakcije umjesto da se koncentrišete na kraj.

Disanje

Kod svih ljudi bez obzira na pol ubrzava se disanje tokom seksa. Od svih seksualnih tehnika pravilno disanje smatra se najučinkovitijim sredstvom da se opustite i da sačuvate energiju. Počnite tako što ćete nekoliko puta duboko udahnuti dok ste uzbuđeni i pratite šta se dešava.

Samozadovoljavanje s partnerom

Razmotrite uključivanje vašeg partnera u proces masturbacije. Samozadovoljavanje vam može pomoći da se dodatno povežete s partnerom i da otkrijete da li vam se ovaj oblik seksualne stimulacije s partnerom sviđa. To takođe može pomoći u stvaranju udobnosti i povezanosti sa sopstvenim tijelom.

Erotska masaža

Za mnoge žene masaža predstavlja odličan vid predigre. Malo toplog ulja za masažu, veliki peškir i vješte ruke su sve što muškarcu treba kako bi svoju partnericu pripremio za intimni odnos.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA