Petrović podnio prijavu protiv uprave RiTE “Ugljevik”!

529

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović podnio je prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini protiv uprave Rudnika i termoelektrane “Ugljevik” zbog nesavjesnog poslovanja.

Kako saznaje portal TrebinjeLive.info iz dobro obaviještenih izvora, Petrović je prijavu podnio protiv vršioca dužnosti direktora Čedomira Stojanovića, izvršnog direktora za poslove proizvodnje i razvoj Milutina Tasovca, izvršnog direktora za poslove proizvodnje uglja i razvoj Dragiše Vidakovića, izvršnog direktora za organizaciono-pravne poslove Alekse Đukanovića, izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove Rada Petričevića i izvršnog direktora za korporativne poslove Žike Krunića.

On je u prijavi naveo da upravu ovog giganta sumnjiči da su svojim propustima doveli u pitanje rad funkcionisanje ovog preduzeća.

Kako saznaje portal TrebinjeLive.info, Petrović je ovim poslao jasnu poruku svim rukovodiocima u elektroenergetskom sektoru da će svaki svjestan i namjeran rad protiv preduzeća biti predat nadležnim oganima gonjenja na dalje postupanje.

– Svi koji misle da će nastaviti po starom i javna preduzeća “krmčiti” zarad ličnih interesa, završiće na sudu. To su sada prošla vremena. U svakom preduzeću će se sve ispitati i najmanja sumnja u nesavjesno poslovanje, biće predata nadležnom tužilaštvu – poručuje izvor portala iz elektroenergetskog sektora.

Ovakvih i sličnih akcija biće i u drugim proizvodnim i distributivnim preduzećima, saznaje TrebinjeLive.info.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA