Pavićevi konsoliduju redove u Banjaluci, Čubrilovića podržao odbor u Gacku

777
Nedeljko Čubrilović i Marko Pavić (Foto: EuroBlic)

Povjereništvo DNS-a Banjaluka održalo je sastanak radne grupe koja će u narednom periodu raditi na konsolidaciji Gradske organizacije i na sprovođenju izbora u Organizaciji mladih.

Predsjednik Republičke organizacije mladih DNS-a i član Povjereništva Borivoj Obradović upoznao je kolege o predstojećim aktivnostima s ciljem realizacije odluka Predsjedništva stranke i Povjereništva za Banjaluku, saopšteno je iz DNS-a.

– Organizacija mladih nije samo prostor za okupljanje i aktivnosti mladih, već i jedan od stubova stranke, čija je misija da bude nosilac zdravih i konstruktivnih ideja, ali i novih lica na političkoj sceni Republike Srpske – rekao je Obradović.

On je izrazio zadovoljstvo odlučnošću, optimizmom i energijom mladih i uvjerenje da će DNS biti i ostati jedan od nezaobilaznih faktora kada je riječ o Banjaluci, ali i cijeloj Republici Srpskoj.

Član Povjereništva Maja Jovanović istakla je da je politika DNS-a politika dosljednosti, konstruktivnih ideja i konkretnog rada, te da je ponosna što se mladi DNS-a ne bave negativnim temama koje pojedinci žele da nametnu u medijskom prostoru Srpske.

Na sastanku je zaključeno da ljudi koji su spremni da istrpe pritisak onih koji nemaju dobre namjere, te ostanu dosljedni sebi i svojoj organizaciji, ne treba da strepe za budućnost.

Mladi DNS-a poručili su i to da će na najbolji mogući način iskoristiti priliku novog početka koja im je pružena, te da će sada inicijativa i drugačije mišljenje biti najveće vrijednosti nove omladinske organizacije.

Sve aktivnosti u vezi sa izborima u gradskoj Organizaciji mladih trebalo bi da budu sprovedene do kraja godine.

Gacko: I odbornik u novoj partiji

Istovremeno, Opštinski odbor DNS-a Gacko donio je jednoglasnu odluku o istupanju iz te stranke i pristupanju novoj političkoj partiji, koja će biti okupljena oko Nedeljka Čubrilovića i grupe bivših poslanika DNS-a.

Odluku su podržali svi mjesni odbori DNS-a sa područja opštine Gacko.

DNS je napustio i odbornik te stranke u Skupštini opštine Gacko, koji će ubuduće djelovati u okviru nove političke partije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA