Pavić: DNS neće u opoziciju

541
Marko Pavić

Demokratski narodni savez neće ići u opoziciju, rekao je predsjednik ove stranke Marko Pavić, komentarišući budući rasplet na političkoj sceni Republike Srpske.

On je naglasio da je DNS prije izborne kampanje potpisao sporazum sa koalicionim partnerima, SNSD-om i Socijalističkom partijom, sa željom “da zajednički idu na izbore i da poslije toga zajednički prave vlast”.

– Moram reći da je DNS najzadovoljniji sa ovim jer je sve što smo planirali prošlo. Prošli su kandidati za pojedinačne funkcije, Željka Cvijanović i Milorad Dodik, za funkcije predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, i to je bio naš cilj. DNS je ostvario svoj cilj – 100 hiljada glasova i 12 poslanika. Ako smo se dogovorili za koaliciju, DNS i sada ostaje pri tome da idemo u koaliciju. Slušam da se po terenu govori da će DNS otići u opoziciju i da neće imati mjesta u vlasti. DNS je za koaliciju – kazao je Pavić.

DNS nije formiran, dodaje Pavić, radi nekih funkcionerskih mjesta, nego “radi pomoći građanima u Republici Srpskoj”.

– Dobili smo uvjeravanja od mandatara za sastav nove vlade Radovana Viškovića da će DNS biti zvanični dio koalicije i očekujemo narednih sedam, osam dana razgovore na tu temu – zaključio je Pavić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA