Optužnice na vidiku: Ljekari krivi za smrt Astorija?

467

Tužilaštvo Italije je, navodno, pred pokretanjem optužnice protiv dva ljekara koja su odgovorni za smrt bivšeg italijanskog fudbalera Davidea Astorija.

Astori je preminuo 4. marta 2018. godine, u 32. godini života. Pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama, na dan kada je Fiorentina trebalo da igra utakmicu sa Udinezeom.

Kako javlja italijanski “La Nazione”, italijansko tužilaštvo planira da optuži dva ljekara, kako prenose, za ubistvo iz nehata.

Ti ljekari, jedan iz Firence i drugi iz Kaljarija, nemarno su radili svoj posao, a Italijani pišu da je Astorijeva smrt, možda, mogla biti spriječena.

Naime, navodi se da je Astori bio na pregledu tokom 2016. i 2017. godine, a oba puta su nađene mane na njegovom srcu, zbog kojih su pomenuti ljekari mogli da Astoriju zabrane da nastavi da se bavi fudbalom.

Otkad je Davide preminuo vodila se istraga, sve do sada kada su prvi put u javnost izašle informacije o ljekarskom nemaru. Razlog smrti koji je bio poznat javnosti je da je Astori imao “tahiaritmiju”, zbog koje je njegovo srce kucalo sve brže i brže, dok na kraju nije stalo

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA