Opštinski odbor Sokolac istupio iz DNS-a

472

Na proširenoj sjednici OO DNS-a Sokolac gdje su pored članova bili prisutni predstavnici Omladinske organizacije i Aktiva žena, jednoglasno je donijeta odluka da se podrži novoformirani nezavisni klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na čelu sa Nedeljkom Čubrilovićem.

U saopštenju OO DNS Sokolac navodi se da je donijeta i jednoglasna odluka da svi članovi opštinskog odbora, Omladinske organizacije, Aktiva žena i veći dio članstva istupi iz Demokratskog narodnog saveza.

Predsjednik dosadašnjeg opštinskog odbora DNS-a Sokolac Ljubomir Erić istakao je da su se na ovaj korak odlučili zbog nekorektnog odnosa regionalnog odbora i vrha stranke.

U narednom periodu će se pristupiti novoformiranoj političkoj opciji u kojoj će djelovati dosadašnji OO Sokolac.

I Opštinski odbor DNS-a iz Foče istupio iz stranke

Kompletan Opštinski odbor DNS-a Foča istupio je iz ove stranke i donio odluku da se priključi novoj političkoj opciji čije osnivanje je najavio Nezavisni klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na čelu sa Nedeljkom Čubrilovićem.

Večerašnjem sastanku Opštinskog odbora u proširenom sastavu, zajedno sa predstavnicima Aktiva žena i Organizacije mladih, prisustvovalo je više od 100 dosadašnjih članova DNS-a, koji su jednoglasno podržali Nezavisni klub poslanika.

Sada već bivši predsjednik fočanskog DNS-a i Regionalnog odbora ove stranke za Hercegovinu Spomenko Stojanović, jedan od poslanika koji su formirali Nezavisni klub, istakao je da su sastanku prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez, kao i sva četiri odbornika ove stranke u fočanskom parlamentu, koji su, takođe, istupili iz DNS-a i podržali osnivanje nove političke opcije.

Za osnivanje nove stranke u Foči je prikupljeno 200 potpisa dosadašnjih članova DNS-a.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA