Oficir OVK neće da se odazove na poziv suda u Hagu

375

Visoki oficir tzv. OVK Remzi Šalja izjavio je da je dobio poziv da se pojavi 17. januara pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu, ali naglasio da to neće učiniti.

Šalja, koji je bio komandant Specijalne jedinice Glavnog štaba bivše OVK, pozvao je i druge bivše pripadnike OVK da se ne odazivaju pozivima Specijalnog suda.

– Onima, koji su mi dostavili poziv, a koji su izjavili da su policajci Euleksa, rekao sam da ne priznajem taj sud, da sam Albanac i da sam ponosan na borbu u kojoj sam učestvovao i zato pozivam i moje drugove, kako smo se zakleli za domovinu i zastavu, tako da damo obećanje da ne priznajemo ovaj sud i da se ne predajemo Hagu – poručio je Šalja.

Tokom dana poziv za davanje izjave u Specijalonom tužilaštvu dobio je i jedan od najpoznatijih komandanata bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Sami Ljuštaku.

Saopšteno je da je pozvan i visoki oficir bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nazif Mehmeti, koji je tokom rata bio poznat kao komandant Dini, da pred Specijalnim sudom u Hagu da izjavu.

Mediji su ranije objavili da je poziv za davanje izjave dobio predsjednik Vojnog suda OVK Sokolj Dobruna, komandant Operativne zone Lap Rustem Mustafa Remi i dvojica niže rangiranih oficira bivše OVK.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA