Oduzete cigarete tržišne vrijednosti 33 000 KM

535

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su u Trnovu 7 327 paklica cigareta tržišne vrijednosti 33 000 KM, jer nisu bile obilježene akciznim markicama UIO.

Iz Uprave je saopšteno da su oduzete paklice cigareta marke “rojal blu“, “rojal blu slim”, “FM blu”, “FM red”, “merilin pink” i “trokadero”.

– U saradnji sa Grupom za istrage Regionalnog centra UIO Sarajevo, protiv počinioca će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda – navodi se u saopštenju.

Iz Uprave su precizirali da su službena lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, paklice cigareta oduzeli preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na putnoj komunikaciji Foča – Sarajevo, u mjestu Trnovo, a u skladu sa instrukcijama i uputstvima Tužilaštva BiH i Suda BiH.

– Tokom ove godine ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su cigarete i duvan, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama ukupne vrijednosti u iznosu od 1,6 miliona KM – navodi se u saopštenju.

Iz Uprave ističu da su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo u toku ove godine ukupno oduzeli 65.206 paklica cigareta, te 1.139 kilograma rezanog duvana.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane u BiH da na besplatnu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nezakonite trgovine, utaje akciza, carine ili PDV-a.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA