Novogodišnje čestitke na Starčevici: Daj otkaz na poslu na kome nisi srećan! (FOTO)

516

Na oglasnoj tabli u jednoj od zgrada u banjalučkoj ulici Slobodana Kusturića ovih dana su osvanule originalne novogodišnje čestitke.

U njima su komšije komšijama poželjele čak i da daju otkaze na poslovima, ukoliko s njima nisu zadovoljni, ali i da svakodnevno pokazuju ljubav i ponekad kažu – Ne!

– Želimo da vam Nova donese puno ljubavi, smijeha, radosti, da odnese višak kilograma, kao i kredite i minuse na računima. Želimo vam punu kuću zdravlja, zdrave zube i rumene obraze. Dajte otkaze na poslovima na kojima niste srećni, dajte i pokazujte ljubav svakodnevno. Recite nekad – Ne, čemu god i kome god! Plešite i družite se sa ljudima. Ostavite suđe za sutra i pravite djecu. Jer Banjaluka danas nigdje nema klince kao što ih ima u Ulici Slobodana Kusturića – navodi se u ovoj čestitki.

Zanimljive su i novogodišnje čestitke djevojčica iz ove zgrade na koje su komšije odgovorile slatkišima i srdačnim odgovorima. Tako su maloj Dunji komšije poručile – “Volimo te Dunja, legendo, srećna i tebi Nova godina, sve najbolje i da budeš još bolja”.

Jedna od tih poruka bila je posebno zanimljiva i glasi – “Dunja, hvala ti, ja se nadam da ću se uskoro udati!”

– Draga Dunja, ti si poput svjetlosti koja odiše pristojnošću, vaspitanjem i zrelošću. Ostani takva i zasigurno ćeš biti primjer drugoj djeci, pa i nama odraslima – navele su komšije.

Na oglasnoj tabli ove zgrade u naselju Starčevica djevojčica Sara je susjedima poželjela mnogo sreće tokom predstojećih praznika, uz poruku – ako želite da obradujete siromašnu djecu, napravite paketiće i odnesite kao humanitarnu pomoć.

Jedan od stanara ove stambene zgrade rekao je za SrpskaCafe da je već kupio i darovao pet novogodišnjih paketića siromašnijoj djeci u Banjaluci.

– Ganula me Sarina ljudskost i zrelost u odnosu na nas starije, koji često na to zaboravljamo. Nadam se da će i drugi, ako ovo pročitaju, probuditi humanost u sebi i obradovati neko dijete u narednim danima – kaže naš sagovornik.

Redakcija SrpskaCafe-a

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA