Građani Novog Travnika danas će, u 13 časova, održati mirni protest ispred zgrade Opštine zbog sve učestalijih divljanja vozača na gradskim ulicama.

Upravo jedna takva divljačka vožnja sinoć je zavila grad u crno. Nermin Rustempašić (34) vozio je automobil sa tri promila alkohola u krvi. U takvom stanju je pregazio pet osoba, usmrtivši majku (30) i njenu kćerku (9).

Sin (4) je teško povrijeđen i prevezen je u UKC Sarajevo, baš kao još jedan dječak (8). Peto povrijeđeno dijete, dvanaestogodišnji dječak, prebačen je u travničku bolnicu.

Užasna nesreća se desila sinoć, u 20.30 časova, kada je Rustempašić izgubio kontrolu nad Opel “astrom”. Popeo se na trotoar i pregazio ženu i djecu koja su se vraćala sa treninga džudoa.

Očevici nesreće su šokirani, ali i građani, jer je divljanje gradskim ulicama postalo dio svakodnevice, često i sa tragičnim ishodima. Gradski oci su održali hitan sastanak i 8. decembar su proglasili danom žalosti, baš kao i dan kada nastradali budu sahranjeni.

Istraga o fatalnoj nesreći traje, a zamjenik glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragan Popović je otkrio do sada poznate informacije.

– Utvrdili smo da je osoba N. R. bila pod uticajem alkohola. Imao je više od tri promila alkohola u krvi. Vozač je, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi. Za sada možemo otprilike zaključiti da je na trotoaru udario majku sa dvoje djece i djecu lokalnog imama. Majka je stradala na licu mjesta, djevočica je preminula u toku transporta do bolnice. Ostali su na liječenju – rekao je Popović.

U Novom Travniku večeras je trebalo da nastupi Krunoslav Kićo Slabinac, ali je koncert otkazan zbog sinoćnje tragedije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA