Nina Radovanović – svjetska šampionka u boksu!

647

Šampionka Srbije u boksu, Nina Radovanović (26) koja na svjetskoj rang listi zauzima 11. mjesto, postala je prvak svijeta IBO verzije u muva kategoriji (50,8 kg).

Nina, koja je do sada imala četiri šampionska pojasa, do zlatne petice stigla je u Briselu gdje se za IBO titulu internacionalnog prvaka svijeta borila protiv domaće bokserke Sanae Jah u 10 rundi.

Skor Jah bio je 15 pobjeda, dva poraza i jedan neriješen meč, dok je srpska šampionka do okršaja u Briselu “brojala” 13 pobjeda i dva poraza.

Nina je do pobjede stigla odlukom sudija 2:1, poslije 10 rundi (97:95, 97:91, 94:95).

Od samog početka pa do kraja meča srpska šampionka je diktirala tempo koji je razarao protivnicu kojoj ni podrška nekoliko hiljada navijača nije uspjela da pomogne.

– Došla sam spremna da uzmem titulu, to sam i ostvarila. Kroz cijelu borbu protivnica je pokušavala da me na različite nesportske načine ugrozi, što može da se zaključi i iz toga da je dobila javnu kaznu za držanje. Meč je proglašen u moju korist i sada je pojas u mojim rukama. Sada ostaje šest mjeseci da se organizuje meč za odbranu, vidjećemo šta će i kako biti jer do sada nije bilo ozbiljnih sponzora i TV stanice koja bi prenosila i podržala događaj kada sam prethodnih godina bila u istoj situaciji. Za sada ostaje da kao i do sada u tišini treniram i pokažem svijetu i Srbiji koliko tek mogu, jer ono što sada u ringu vidite je samo mali dio rada mene i mog tima – istakla je Nina Radovanović.

Uz Ninu u Briselu bili su njen trener Jovan Tamindžić, menadžer Luka Popović i njena ogromna podška suprug Darko.

– Meč je bio sjajno organizovan, ali organizatori ovog spektakla su sve bili podredili domaćoj bokserki i vjerovali su u njenu pobjedu. Meni nije prvi put da pobjeđujem u gostima i donosim titule kući. Moja ekipa je oprobana, dokazali smo da možemo do velikih rezultata, a uz već nabrojane članove tima zasluge idu i na račun mog kondicionog trenera Davida Radulovića koji je uz mene cijelu moju karijeru – zaključila je boks šampionka svijeta i Srbije Nina Radovanović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA