Srpski košarkaš Nemanja Nedović u intervjuu za Eurohoops govorio je o problemu sa povredama i dosadašnjem toku sezone, ali i očekivanjima za budućnost.

Nedović se dotakao i reprezentacije Srbije, s kojom je na Olimpijskim igrama u Riu umalo skinuo “skalp” moćnim Amerikancima.

Nedović ove sezone igra jako dobro, ali ga je nekoliko povreda sputavalo da dodatno pomogne Armaniju u Evroligi i domaćem prvenstvu.

– Teško je gledati kako ti se saigrači muče i ne igrati. Ali znate, ja već imam 27 godina, i svake godine sam sve zreliji, a to su stvari na koje ne možete da utičete. Sada sam konačno zdrav i srećan sam što sam se vratio. To sve dolazi iskustvom. Prije pet, šest godina bih bio dosta nervozniji, htio bih što prije da se vratim i možda da igram povrijeđen. Sada, kada sam sazrio, lakše mi je to da prihvatim. Nikada nisam imao, hvala Bogu, neku ozbiljniju povredu zbog koje bih duže pauzirao. Zbog toga sam srećan – izjavio je oporavljeni Nedović.

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević nedavno je izjavio da će uskoro doći do smjene generacije u nacionalnom sastavu, a da su Bogdanović, Nedović i Jokić lideri nove generacije.

– To je čast. Svi znamo šta srpska košarka predstavlja u Evropi, s obzirom na rezultate prethodnih godina. To što je Đorđević rekao mi je velika motivacija. Ja uvijek kažem da još nisam dovoljno dao reprezentaciji. Mislim da je smjena generacija stvar moranja – dodao je Nemanja.

Na pitanje da li Srbija ima šanse da se osveti Amerikancima, koji su “orloves dva puta avladali na OI 2016. Nedović nije želeo da da konkretan odgovor.

– Malo nam je falilo u prvoj utakmici na Olimpijskim igrama… Vidjećemo. Želim samo da svi budemo zdravi i da se svi okupimo u julu, pa ćemo vidjeti.

Pored Nemanje, neko od koga se najviše očekuje u Armaniju je Amerikanac Majk Džejms, koji sa Srbinom čini bekovski tandem italijanske ekipe.

– Dobro nam ide. Obojica smo došli znajući da ćemo dijeliti minute, loptu, teren… Nismo glupi pa da budemo sebični. Iskreno, do sada nismo dobili pravu priliku da igramo zajedno, zbog mojih povreda, tako da nismo baš igrali zajedno u pravom ritmu, ali mislim da smo dokazali da možemo zajedno da igramo i da smo savršen par za ovaj tim. Teško nas je čuvati obojicu u isto vrijeme, imamo dosta “oružja” i problem smo za sve ekipe – objasnio je Srbin.

Nedović je prokomentarisao i nedavno nastalu evroligašku organizaciju igrača, koja je tu da se bori za prava košarkaša u Evropi.

– To je dobra stvar. Mislim da su svi saglasni sa mnom i da je to korak naprijed za evropsku košarku. Bitno je imati takvu organizaciju, jer su igrači oni koji donose zaradu, navijače i sponzore. To je jako dobra stvar – zaključio je Nemanja Nedović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA