Najmoćnije žene današnjice: Merkel na prvom mjestu

361

Američki poslovni magazin Forbes i ove godine je napravio listu stotinu najmoćnijih žena na svijetu. Na prvom mjestu se, kao i prethodnih osam godina, nalazi njemačka kancelarka Angela Merkel.

Na drugom mjestu nalazi britanska premijerka Tereza Mej, dok je treće mjesto zauzela Kristin Lagarde, izvršna direktorica MMF-a, koja je prošle godine bila na osmom mjestu Forbesove liste.

Na listi top deset našle su se još i Meri Bara, izvršna direktorica “General Motorsa”, Abigail Džonson, izvršna direktorica “Fidelity Investmentsa”, Melinda Gejts, potpredsjednica fondacije Bil & Melinda Gejts, Susan Vojcicki, izvršna direktorica Jutjuba, Ana Botin, predsjednica Uprave banke Santander SA, Marilin Hevson, izvršna direktorica Lokhid Martina, i Džini Rometi, izvršna direktorica IBM-a.

Kraljica Elizabeta II je na 23. mjestu, a Ivanka Trump na 24. mjestu.

Od žena iz regiona na listi su se našle srbijanska premijerka Ana Brnabić koja je zauzela 91. mjesto, te hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na 47. mjestu.

Iz svijeta medija i zabave na ovoj listi našle su se Oprah Vinfri na 20. mjestu, Bijonse na 50. mjestu, Tejlor Svift na 68. mjestu i Katlin Kenedi 71. mjestu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA