Na Plješevici pronađeni nestali migranti!

255

Gorska služba spasavanja pronašla je četiri izgubljena migranta, koji su u subotu zalutali na planini Plješevica kod Bihaća.

– Danas u 19:15 časova ekipa GSS stanica Bihać pronašla četiri izgubljene osobe. Dvije osobe su u jako teškom stanju sa promrzlinama opasnim po život, a dvojica jako pothlađeni mada ne i životno ugroženi – potvrđeno je iz GSS-a FBiH.

Migranti nestali na planini, u toku potraga

Osobe se renutno nalaze u objektu koji je bio najbliži lokaciji pronalaska u kojem su pronađena još dva migranta. U toku cijelog dana ekipe GSS stanica Bihać su pronašli i drugih dvadeset lica koji su lutali šumama Plješevice te ih zbrinuli i prebacili na sigurno.

– Slijedi transport povrijeđenih prema Bihaću, a pomoć je zatražena i od mehanizacije koja je raspoloživa kako bi se probio put. Ovim je akcija spasavanja uspješno okončana, a Gorska služba spasavanja Federacije Bosne i Hercegovine može biti ponosna na svoje članove i stanice u sastavu jer je za nepunih pola sata podignuta pripravnost i na raspolaganje se stavilo više od 40 spasilaca iz FBiH – saopšteno je iz GSS-a.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA